Vandtræning

VANDTRÆNING


Landseeren er en forholdsvis aktiv hund der elsker at være med til forskellige aktiviteter. Noget af det der falder naturligt for den er svømning og vandarbejde. De fleste elsker vand og svømning er en både skånsom og muskelopbyggende aktivitet for dem.


Træning foregår i Newfoundlandsklubbens regi, og får et par år siden blev det godkendt i DKK at Landseerne og Leonbergerne må deltage i konkurrencer på lige fod med Newfoundlænderne, og få resultaterne registreret.


Hvordan kommer vi  i gang?

Du kan starte med din hvalp fra du får den hjem. I starten er det kun leg og glæden ved at være i vandet man arbejder med.


Når hunden bliver 10 mdr. kan den tage en SoR prøve (svømme og redningsprøve), og når den er bestået kan den deltage i konkurrencer. SoR prøven består af 3 momenter.

  • Først 50 m. svømning frit ved siden af dig. Du må lokke med legetøj eller godbidder, hunden skal bare svømme frivilligt og ikke kravle op ad føreren.
  • 2. moment er apportering af genstand. Genstanden der må være legetøj eller andet kastes 10 m. ud i vandet. Hunden skal svømme ud og hente det og aflevere det igen på land.
  • 3. moment er bjærgning af fører. Hundeføreren svømmer 15 m. ud i vandet mens dommer/konkurrenceleder holder hunden. Hunden skal svømme ud til føreren der tager fat i den så hunden kan trække ham/hende på land.


Man kan altid prøve at være med et par gange før man bestemmer sig for om man vil deltage fremover. For at kunne deltage på et hold skal man være medlem af Newfoundlænderklubben. Det koster 300,- pr. år.


Vi slutter altid træningen af med at hygge os med kaffe/te og kage mens vi snakker om træningen, og om der er ønsker til fremtidige træningsdage.


Flere gange om året kan man være med på træningsweekend i f.eks Davinde på Fyn og familielejr på Falster. Her bliver der trænet og afholdt konkurrencer og en masse socialt samvær.


Har I spørgsmål, så kontakt Vibeke Enemark på landseergaarden@live.dk eller 20 67 68 16


Der er også mange oplysninger at hente på www.newfclub-vand.dk. Her kan du se hvor i landet der er vandgrupper.