Udstilling

UDSTILLING


At være ny deltager på en hundeudstilling, kan virke som lidt af en udfordring. Der er mange ting som man skal sætte sig ind i, både før og under udstillingen. Men bare tag det helt rolig, det er ikke så svært som det umiddelbart ser ud til.


Og hvad går en udstilling så ud på?

På en udstilling under DKK får du bedømt din hund af en uddannet dommer. Dommeren beskriver din hund og tilføjer ofte sine egne holdninger til hvad han/hun synes at måtte være af ”mangler” eller hvad han/hun synes er godt. Denne beskrivelse fører til en kvalitetsbedømmelse som betegnes f.eks. excellent, very good, good osv..

Dommeren beslutter også hvem der er dagens bedste i kategorien, -baby, -hvalp, hanhund og tæve og igen hvem der bliver -dagens bedste hund. Hver hunderace bedømmes for sig.

Du kan læse meget mere om hvordan bedømmelserne foregår på Dansk Kennel Klub.


Hvem kan deltage?

Alle med en hund der har DKK stamtavle kan deltage blot hunden ikke er hale- eller ørekuperet.


Jeg vil jo gerne nå at træne lidt inden min første hundeudstilling

På www.dkk.dk kan du se hvilken kreds du hører ind under. På deres hjemmeside kan du se hvor og hvornår der er ringtræning.


Hvordan klargør jeg min hund til en hundeudstilling?

En god gang med børsten og en vask er altid et godt sted at starte. Klip de hår som stikker ud under poterne og trim også de lange hår som sidder på oversiden. Nogle trimmer også de lange hår på ørerne, andre gør det ikke. Du skal gøre det du synes ser bedst ud på din hund.


På udstillinger plejer vi alle at hjælpe hinanden. Hvis der er andre landseerejere som udstiller kan du altid få hjælp, råd og vejledning af de mere erfarne.