Verdensudstilling i Leipzig 2017

En tur til verdensudstilling i Leipzig

Torsdag d. 9. november drog jeg af sted mod Leipzig sammen med mit barnebarn Freja på 12 år, og to af mine hunde Gaya på knapt 3 år og Inez på 7 mdr. Inez er fra vores sidste kuld I-kuldet, og da jeg nævnte det for nogle af hvalpekøberne var to af dem med det samme med på idéen. De havde godt nok aldrig prøvet at være med på udstilling andet end som tilskuer, så hvorfor ikke lægge ud med en verdensudstilling.


Turen derned gik fint og da Freja og jeg ankom til hotellet havde de reserveret et lækkert værelse til os på 4. sal. Det betød tur med elevator hvad hundene aldrig har prøvet før. De tog det som den naturligste ting i verden, ja Inez syntes det var så sjovt så hver gang vi nærmede os elevatoren så sprang hun ind i den. Vores værelse var meget stort med en seng i dobbelt størrelse til os hver, så der var også god plads til hundene.


Landseerne skulle først deltage på udstillingen om søndagen. Fredag tog vi derover (vi kunne se derover fra vores hotelværelse) for at opleve stemningen og få kigget i de 185 stande med alt godt til hunden, for at se om der var noget vi absolut ikke kunne undvære. Det største køb blev dog til barnebarnet da vi kom forbi en stor slikbod. Hundene tog også den oplevelse med en knusende ro. Selv om de meget af tiden gik nede mellem en masse ben så troede Inez at de alle var der for hende og ville hilse på alle. Vi mødtes med Dorte med Ibsen og Bitten med Izza og de 4 hunde vakte meget opmærksomhed. Vi blev stoppet utallige gange af folk der ville høre om racen og rigtig rigtig mange tog billeder af dem. Messehallerne er et kæmpe sted med masser af udfordringer gangbroer, rullende trapper og bare det faktum at der i løbet af ugen var 31.000 hunde og 60.000 besøgende kan godt gøre en hvalp på 7 mdr. træt. Derfor var der rent afslapningsdag om lørdagen.


Søndag var så endelig udstillingsdagen. 87 Landseere var tilmeldt så bare det at se så mange af vores race samlet ville være en oplevelse. Jeg havde på forhånd ingen store forventninger. Hvis Gaya kunne få Excellent og Inez Særdeles lovende så ville jeg være rigtig godt tilfreds.  Derfor blev jeg også super glad da Gaya fik Excellent og 3. bedste tæve i åben klasse. Min hvalp Inez fik Særdeles lovende og blev bedste tævehvalp. Senere vandt hun over bedste han hvalp og blev derfor BIR hvalp  World hope 2017. Hendes søster Izza blev 2. bedste hvalp.


Jeg er super stolt af vores hunde. Tak til Dorte og Bitten for en hyggelig tur, og fordi I havde mod på at vise hvalpene frem selv om I ingen udstillings erfaring har.


Vibeke Enemark

Landseergården


Inez BIR hvalp.

World Hope 2017

Bitten med Landseergårdens Impressiv Izza, Dorte med Landseergårdens Impressiv Ibsen, Freja med Landseergårdens Gentle Gaya og mig selv med Landseergårdens Impressiv Inez. 3 søstre og en storesøster. 


Dorte med Ibsen og mig med Inez.

KW shampoo fra Danmark var også på verdensudstilling som vi var fine repræsentanter for.

Gaya

3. bedste i åbenklasse.

Barnebarnet Freja hygger på værelset med Inez og Gaya.